Kort&godt 

Lykken er ikke noget der skal jages. Hvis du søger den, undgår den dig.


J.Krishnamurti

Hvorfor skulle man have en mening om andre? Det er spild af tid og energi


J.Krishnamurti

Når du kalder dig selv Inder eller Muslim eller Kristen eller Europæer, eller noget helt andet, så er du voldelig. Ser du hvorfor det er voldeligt? Det er fordi du adskiller dig selv fra resten af menneskeheden. Når du adskiller dig ved tro, nationalisme, tradition, avler det vold.

Så et menneske der søger at forstå volden, tilhører ikke noget land, nogen religion, noget politisk parti eller system; han eller hun er kun optaget af en fuldkommen forståelse af menneskeheden.


J.Krishnamurti

Man holder måske hinanden i hånden, kysser hinanden, sover sammen, men når du virkelig iagttager det nøje, er der så overhovedet noget forhold?


J.Krishnamurti

Forholdet, relationen er det vigtigste i livetJ.Krishnamurti

Der opdages ikke noget ved at tænke, kun ved at iagttage.


J.Krishnamurti

I en enhver relation, ethvert forhold skal der være hengivenhed, omtanke, justering, selvfornægtelse, en given efter, ikke for at sejre, men for at leve lykkeligt.J.Krishnamurti

Et dagbogsnotat


Meditation er at se til du ikke skaber afstand til det du ser, hører og mærker. Meditation er at se til du ikke tager afstand fra mennesker, for den afstand du tager er kimen til konflikt. Således fabuleres der en søndag i min dagbog.


SHP

Dette er mig på en alpetop nær Interlaken, Schweiz