Kort&godt 

Når du kalder dig selv Inder eller Muslim eller Kristen eller Europæer, eller noget helt andet, så er du voldelig. Ser du hvorfor det er voldeligt? Det er fordi du adskiller dig selv fra resten af menneskeheden. Når du adskiller dig ved tro, nationalisme, tradition, avler det vold.

Så et menneske der søger at forstå volden, tilhører ikke noget land, nogen religion, noget politisk parti eller system; han eller hun er kun optaget af en fuldkommen forståelse af menneskeheden.


J.Krishnamurti

Man holder måske hinanden i hånden, kysser hinanden, sover sammen, men når du virkelig iagttager det nøje, er der så overhovedet noget forhold?


J.Krishnamurti

Forholdet, relationen er det vigtigste i livetJ.Krishnamurti

Hvorfor skulle man have en mening om andre? Det er spild af tid og energi


J.Krishnamurti

Verden er dig, du er problemet,

problemet er ikke adsskilt fra dig,

verden er projiceringen af dig selv.

Verden kan ikke forvandles før du forvandles.

J.Krishnamurti

Vikram Parchure er designer, og står bag billedet her til venstre. Han har lavet flere udstillingen hvor han med korte citater og billeder af dukomentarisk karakter sætter fokus på The Teachings,

I en enhver relation, ethvert forhold skal der være hengivenhed, omtanke, justering, selvfornægtelse, en given efter, ikke for at sejre, men for at leve lykkeligt.J.Krishnamurti

Lykken er ikke noget der skal jages. Hvis du søger den, undgår den dig.


J.Krishnamurti

Der opdages ikke noget ved at tænke, kun ved at iagttage.


J.Krishnamurti

Er der noget helligt?

...

Det som er - er helligt


J.Krishnamurti

Et dagbogsnotat


Meditation er at se til du ikke skaber afstand til det du ser, hører og mærker. Meditation er at se til du ikke tager afstand fra mennesker, for den afstand du tager er kimen til konflikt. Således fabuleres der en søndag i min dagbog.


SHP

Dette er mig på en alpetop nær Interlaken, Schweiz