Sensitivitet betyder at være fintfølende overfor alt omkring én - overfor planterne, dyrene, træerne, himlen, vandet i floderne, fuglene på vingerne; det betyder også at man bemærker humøret i folk omkring én og i den fremmede der går forbi. Denne sensitivitet skaber en ikke-kalkulerende, uselvisk respons, hvilket er sand moral og adfærd.


Life Ahead/introduction

Kort&godt 

Du har et ansvar for din egen opførsel, for den måde, du opdrager dine børn på, for den måde, du behandler en hund, en nabo, naturen på - alt er i dine hænder. derfor er du nødt til at være utrolig omhyggelig med, hvad du gør. Omhyggelig, ikke "jeg må ikke gøre dit, jeg skal gøre dat." Omhyggelighed eller omsorg betyder kærlighed, omtanke, flid. Alt dette hører sammen med ansvar, hvilket det nuværende samfund totalt negligerer.


San Diego, 19-2-1974

Har du ikke overladt ansvaret til andre, til præsten, til en bog, til en tradition, til en general, til en professionel? Du har overladt det til dem at løse dine problemer. Det er en af grundene til dette kaos, at vi ikke er ansvarlige for os selv. Vi er korrupte, og derfor er regeringen korrupt. Vi er uansvarlige, og derfor er regeringen uansvarlig. Men hvis jeg er ansvarlig for det, jeg gør, så er jeg ikke korrupt.


Madras (Chennai) 24-12-1980

Det er vores opgave som mennesker at se den enorme lidelse, elendighed og forvirring, der er i verden. Og det er vores ansvar at ændre alt det - det er ikke politikernes, forretningsmændenes eller videnskabsmændenes ansvar; det er vores ansvar.


San Diego, 18-2-1974

Hvad mener vi med ansvar? Det er en uskøn ting at føle sig ansvarlig. Misforstå mig ikke. Jeg siger ikke, at du skal være uansvarlig. Jeg taler ikke om uansvarlighed - det er blot en letkøbt måde at komme uden om problemet på. Føler du dig ansvarlig, når du elsker nogen?


Saanen, 25-7-1962

Ved at overlade ansvaret til dig bliver jeg uansvarlig.


San Diego, 19-2-1974

Livet er en udfordrings- og svarproces, hvis ikke - er der ikke noget liv.


Colombo, Ceylon, 28-12-1949


Ansvar

Du er verden, og verden er dig. du har derfor et enormt ansvar.


Colombo, 9-12-1980

Ordet ansvar betyder at reagere fyldestgørende, fuldstændigt på en krise. Jeg kan ikke reagere fuldstændigt, hvis jeg er bange. Jeg kan ikke reagere fuldstændigt, hvis jeg søger nydelse. Jeg kan ikke reagere fuldstændigt, hvis min handling er rutinemæssig, repetitiv, traditionel, betinget. Så for at reagere fyldestgørende på en udfordring er det nødvendigt at gøre en ende på "mig", som er fortiden.


San Diego, 19-2-1974

Magt, penge og sex er det vigtigste i denne verden.


Selvom man måske foregiver at ære gud ved at gå i kirke eller følge en guru, så er magt, penge og sex den primære drivkraft, og så længe man er fanget i det mønster kan man ikke skabe et ret forhold mellem mennesker, og leve fredeligt, leve med en ekstraordinær følelse af lykke og afklarethed.

Blomsten er der, skønheden, farvepragten, hele herligheden. Du ser på den, tager den og begynder at rive den i stykker. 


Det samme gør du, når du hører erklæringen om at i en klar bevidsthed, i opmærksomhed er der ingen iagttager.


Tilhør ikke nogen gruppe. Vær menneske. Iagttag hvad der sker i verden. Forandre dig radikalt.

Kort&godt 

BARE LYT!

Når du kalder dig selv Inder eller Muslim eller Kristen eller Europæer, eller noget helt andet, så er du voldelig. Ser du hvorfor det er voldeligt? Det er fordi du adskiller dig selv fra resten af menneskeheden. Når du adskiller dig ved tro, nationalisme, tradition, avler det vold.

Så et menneske der søger at forstå volden, tilhører ikke noget land, nogen religion, noget politisk parti eller system; han eller hun er kun optaget af en fuldkommen forståelse af menneskeheden.


J.Krishnamurti

Man holder måske hinanden i hånden, kysser hinanden, sover sammen, men når du virkelig iagttager det nøje, er der så overhovedet noget forhold?


J.Krishnamurti

Al magt er ond

Forholdet, relationen er det vigtigste i livetJ.Krishnamurti

Hvorfor skulle man have en mening om andre? Det er spild af tid og energi


J.Krishnamurti

Kærlighed kan kun opstå, eksistere, når selvet er fraværende


J.Krishnamurti

Verden er dig, du er problemet,

problemet er ikke adskilt fra dig,

verden er projiceringen af dig selv.

Verden kan ikke forvandles før du forvandles.

J.Krishnamurti

Vikram Parchure er designer, og står bag billedet her til venstre. Han har lavet flere udstillingen hvor han med korte citater og billeder af dukomentarisk karakter sætter fokus på The Teachings,

I en enhver relation, ethvert forhold skal der være hengivenhed, omtanke, justering, selvfornægtelse, en given efter, ikke for at sejre, men for at leve lykkeligt.J.Krishnamurti

Hvis du ønsker fred, må du være fredelig

kof4
kof8
kof9
kof11
Slide9
kof6
kof7
mailwar
kof1
Slide10
kog10
oktnov23fred

Lykken er ikke noget der skal jages. Hvis du søger den, undgår den dig.


J.Krishnamurti

Der opdages ikke noget ved at tænke, kun ved at iagttage.


J.Krishnamurti

Er der noget helligt?

...

Det som er - er helligt


J.Krishnamurti

Et sind der ikke længere tænker i 

i går, i dag og i morgen

et sind der ikke er fragmenteret eller opdelt

vil vide hvad skønhed er

Et dagbogsnotat


Meditation er at se til du ikke skaber afstand til det du ser, hører og mærker. Meditation er at se til du ikke tager afstand fra mennesker, for den afstand du tager er kimen til konflikt. Således fabuleres der en søndag i min dagbog.


HP

Dette er mig på en alpetop nær Interlaken, Schweiz

insekt1
insekt2
insekt3
insekt4
insekt5
insekt6
insekt7

Al flugt, fra drukkenskab til gudsdyrkelse, er det samme, for man flygter fra det, der er, som er en selv, ens egen indre fattigdom.


J.Krishnamurti

The Collected Works, Vol.6